Asociatia Consumatorilor de Media

July 15, 2007

Comunicat al CRP

Filed under: Uncategorized — horeabadau @ 8:10 pm

Bucuresti, 20 februarie 2007

COMUNICAT

Intrunit in sedinta astazi, 20 februarie 2007, Consiliul de Onoare al CRP a analizat sesizarile primite din partea Asociatiei Consumatorilor de Media, Agentiei de Monitorizare a Presei, Centrului pentru Jurnalism Independent, Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie si Conventiei Organizatiilor de Media privind declaratiile lui George Becali, precum si noul cod de conduita interna al angajatilor TVR.

In ceea ce priveste subiectul legaturii comerciale intre George Becali si Pro TV, Consiliul de Onoare nu a constatat dovezi care sa duca la o legatura a aspectului comercial cu continutul editorial. Nu s-au identificat elemente probatorii in sesizarile prezentate. Prin urmare, CRP, pronuntandu-se in aria sa de competenta, nu constata incalcari ale articolului 8 al Codului Deontologic al Ziaristului, conform caruia: „In exercitarea profesiei si in relatiile pe care le intretine cu autoritatile publice sau cu diverse societati comerciale, ziaristului ii sunt interzise intelegeri care ar putea afecta impartialitatea sau independenta sa”.

De asemenea, Consiliul de Onoare al CRP a discutat impreuna cu domnul Tudor Giurgiu, Presedinte Director General al TVR, prevederile noului cod de conduita interna al TVR si a concluzionat ca acestea au dat nastere la interpretari si ingrijorari din cauza modului defectuos in care a fost comunicat documentul. Domnul Giurgiu a luat nota de observatiile membrilor Consiliului, pe care le va analiza in vederea producerii unei versiuni finale, imbunatatite, a codului.

Consiliul de Onoare al

Clubului Roman de Presa

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: