Asociatia Consumatorilor de Media

July 15, 2007

ZIUA CONSUMATORILOR DE MEDIA, LA GALATI

Filed under: Uncategorized — horeabadau @ 8:54 pm

Asociatia Consumatorilor de Media si Societatea Jurnalistilor din Galati organizeaza prima Zi a Consumatorilor de Media la Galati.

Galatenii sunt invitati marti, 5 iunie, de la ora 17.00, in Club Iceberg, la primul spatiu deschis consumatorilor de media, pentru a se intalni si a dezbate prioritatile presei versus interesul si drepturile publicului, impreuna cu jurnalisti si lideri de opinie si pentru a consuma programe culturale, ca alternativa la programele tv comerciale.

Marti, de la ora 17, galatenii sunt invitati sa inchida televizoarele in semn de protest fata de violenta din jurnalele de stiri de la acea ora si sa vina in Club Iceberg, la parterul Casei de Cultura a Sindicatelor unde ii asteapta o alternativa culturala: muzica live si piesa de teatru ,,Magic afternoon” jucata de actori ai Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.

De la ora 19, consumatorii de media sunt invitati sa participe la dezbaterea: ,,Banii vorbesc, jurnalistii scriu?” in cadrul careia vor fi dezbatute public modalitatile prin care jurnalistii incalca drepturile consumatorilor de media la informare corecta si la transparenta, atunci cand sunt platiti cu ,,bani negri” sau atunci cand isi pun condeiul in slujba patronului sau al platitorului de publicitate. Reuseste un jurnalist onest sa ramana in afara ,,cercului banilor murdari”? La dezbatere vor participa: Ioana Avadani, (Centrul pentru Jurnalism Independent), Sorin Titei (Societatea Jurnalistilor din Galati), prof. dr. Constantin Frosin, (Universitatea Danubius) si prof. dr. Sergiu Tofan (Universitatea Dunarea de Jos). Moderator: Horea Mihai Badau (Asociatia Consumatorilor de Media)

Dezbaterea va fi televizata in direct de TV Galati, in cadrul emisiunii  “Gandul de seara”.

 


Ziua Consumatorilor de Media de la Galati continua seria Zilelor fara Televizor organizate de Asociatia Consumatorilor de Media la Bucuresti si la Iasi.

 
Horea Mihai Badau
Presedinte
Asociatia Consumatorilor de Media
0722.376.925

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: