Asociatia Consumatorilor de Media

September 3, 2007

Cultura, nu umplutura!

Filed under: Uncategorized — horeabadau @ 5:20 pm

Asociatia Consumatorilor de Media sprijina ”cititoriada” care va avea loc maine, la ora 19.00, in fata tvr, considerand-o o forma de protest a telespectatorilor fata de proasta calitate a programelor tv si un semnal ca publicul vrea si cultura tv, nu numai violenta si prost-gust tv. iata si textul original al bloggerilor care invita la protest asa cum a fost publicat de terorista (n.b. am ajuns la textul teroristei, via piticu):

Lectura de protest miine la 7 la TVR

La 7 seara, la poarta din Pangratti a TVR. 10 minute (sau cit o fi) de lectura de protest (nu mai stiu cine a numit asta lectura de protest, dar mi se pare ca suna foarte bine). Nu miting, nu flashmob – citit pur si simplu. Venim fiecare cu o carte si citim acolo, pe strada. De ce? Fiindca nu sintem de acord cu scoaterea din grila a emisiunilor culturale, mai ales a emisiunii “Lumea citeste”. Pe mine ma priveste personal, in calitatea mea de cititoare. Sper ca si pe voi. Sper ca vedeti si voi in TVR o institutie platita din banii nostri, ai tuturor, care are obligatia, pur si simplu obligatia, sa fie decenta. Sa reflecte pur si simplu realitatea. Or, in realitate, Lumea citeste! Asta se vede si pe bloguri.

Cine citeste

Eduard, un roman la Microsoft (care numeste lectura noastra de protest “Cititoriada” ) ), Monica, optzecea, Razvan Tupa, cinabru, flu, apollinaire, Horia Nicola Ursu (care cere sa ne fie respectate si noua, cititorilor, drepturile, daca tot sintem o “minoritate”), white noise, Michael Haulica, De Maio, Mircea Pricajan, Cezar Paul, vidal, mayuma, isuciu, ondinna, puck, criz, Alexandru Petria, hoinar pe web, Radu Pavel Gheo, cristian, arakelian, piticu, uv, catalin, raluca, ioana, irene, bola de nieve , dragos c. , Elena Vladareanu , arhi , cei de la metropotam si-or mai fi.

Intr-un articol din “Evenimentul zilei”  Dragos Bucurenci anunta ca o sa fie si el marti la 7 seara in fata la TVR cu o carte in mina. “nu pot sa nu fiu mahnit vazand ca din caftul noii conduceri a TVR cu inamicii politici si de opinie iese invinetita vesnica Cenusareasa a TVR 1: emisiunile de cultura.” Sint suta la suta de acord cu Bucurenci aici, sint si eu la fel de mihnita si ma bucur ca o sa vina!

De pe metropotam: “N-o sa mai vedem emisiuni de cultura, mai exact productiile independente contractate de Giurgiu pe vremea cand inca era director TVR. De ce? Pentru ca la conducerea TVR a venit Alexandru Sassu, membru de marca al PSD, care pune in prim plan toamna asta talk-show-urile politice in detrimentul celor culturale. Inlocuim cartile cu circul, discutiile amuzante si intelegente cu cele amuzante doar involuntar si penibile prin lipsa lor de sens si directie.” 

Aseara, la “Radio Guerilla”, criz a spus foarte frumos despre ce e vorba, de ce o sa fie si ea acolo. Realizatorii emisiunii au avut o idee super: lumea nu doar citeste, mai si scrie, mai si cinta, mai si picteaza. Trebuie sa se vada si lucrurile astea la televiziunea pe care o platim, nu doar ca lumea fura, lumea violeaza, lumea injura, lumea ia spaga, lumea face politica si coruptie si mizerie! Dar macar atit deocamdata: Lumea citeste. Apropo, citeste inclusiv Cristi Chivu, eu l-am vazut la aceasta emisiune si m-am bucurat enorm ca un fotbalist vedeta e perfect in stare sa spuna doua vorbe cu bun-simt despre o carte! Mi-a trecut atunci prin cap ca s-ar putea sa se ia fanii dupa el si la asta (…)”

Advertisements

6 Comments »

 1. […] irene, bola de nieve , dragos c. , Elena Vladareanu , arhi , cei de la metropotam , andreanum, Asociatia consumatorilor de media, aglomerari spontane , iann si-or mai […]

  Pingback by Lectura de protest miine la 7 la TVR | Terorism de cititoare — September 3, 2007 @ 8:58 pm | Reply

 2. […] Elena Vlădăreanu, cu Răzvan Ţupa, cu Viviana Muşa de la Editura TREI, cu Horia Bădău de la Asociaţia Consumatorilor de Media, cu Andrei Roşca, cu Cristina Foarfă/criz, cu Jen, cu Ondinna (ocazie cu care am […]

  Pingback by Protest la TVR « Lucruri făcute să ne enerveze — September 4, 2007 @ 10:04 pm | Reply

 3. si uite asa am dat de tine Horia..:p

  Comment by monoloage — September 5, 2007 @ 12:49 pm | Reply

 4. […] Vlădăreanu, cu Răzvan Ţupa, Viviana Muşa de la Editura TREI, Horia Bădău de la Asociaţia Consumatorilor de Media,  Andrei Roşca,  Adrian Ciubotaru,  Lucian Popescu/Merlin,  Cristina […]

  Pingback by “Asaltul mut” asupra Televiziunii publice » cristealizari — September 5, 2007 @ 2:50 pm | Reply

 5. heeei! ma bucur sa te ”vad”!:) ce faci, cum o duci?

  Comment by horeabadau — September 5, 2007 @ 5:01 pm | Reply

 6. vezi la pagina de contact la mine …recte “riscul de a fi” si ne discutam;)

  Comment by monoloage — September 5, 2007 @ 5:27 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: